איתהאל פרלמוטר, קונדיטורית

ita@etael.co.il

054-3333231

 

מתכון החודש

חזרה למתכוני החודש

חודש תשרי: מאפה עלים צרפתי, גבינת ריקוטה, פירות שבעת המינים וסילאן

כל כך צרפתי וכל כך ישראלי. נצלו את העונה הקצרה אך המופלאה של התאנים הטריות.

המצרכים (לכ-4 מנות):
4 ריבועי בצק עלים איכותי בגודל של 5X 5
250 גרם גבינת ריקוטה
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם אבקת סוכר
4 תאנים טריות חתוכות לארבע
8 תמרים לחים חתוכים לשניים ומגולענים
8 תמרים צהובים טריים חתוכים לשניים ומגולענים
חופן גרגירי רימון
סילאן

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את ריבועי הבצק, מסדרים בתבנית שקעים (מאפינס). למניעת תפיחה מיותרת, ממלאים כל שקע בגרגירי חומוס או שעועית (משקולת). אופים כרבע שעה בחום גבוה (200 מעלות). מוציאים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד כמה דקות עד שמזהיב.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים פנימה את גבינת הריקוטה עד שמתאחדת למסה אחידה עם השמנת המוקצפת.
  3. ממלאים כל תחתית מאפה בכשתי כפות גבינה, מסדרים את הפירות, יוצקים מהסילאן ומגישים.