איתהאל פרלמוטר, קונדיטורית

ita@etael.co.il

054-3333231

 

מתכון החודש

חזרה למתכוני החודש

חודש תשרי: קינוח שוקולד-שקד קפוא עם גנאש שוקולד

קינוח אלגנטי ויפהפה שתמיד טוב לשמור במקפיא לעת הצורך. לארוחת חג בשרית ניתן להשתמש במחמאה ובשמנת פרווה.

המצרכים (לארבע מנות אישיות):

100 גרם שוקולד מריר איכותי
50 גרם חמאה
2 ביצים מופרדות (לחלמון וחלבון)
15 גרם סוכר
30 מ"ל ליקר שקדים (אמרטו)
להכנת הגנאש:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק
  2. טורפים את החלמונים עם הליקר ומוסיפים לשוקולד.
  3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה סוכר
  4. מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות ויוצקים לתבניות אישיות
  5. מקפיאים למשך לילה.
  6. להכנת הגנאש: ממיסים את השוקולד ואת השמנת במיקרוגל ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
  7. מציבים את המקפא במרכז צלחת הגשה ויוצקים מעליו מעט מהגנאש. מקשטים בשברי אגוזים או שקדים.