איתהאל פרלמוטר, קונדיטורית

ita@etael.co.il

054-3333231

 

מתכון החודש

חזרה למתכוני החודש

חודש אלול: דלעת צלויה בסילאן וחומץ בלסמי

הדלעת, הלא היא ה'קרע' בסדר הסימנים של ליל ראש השנה, לא תמיד זוכה לחשיפה ראויה בימי החול. בגרסת החג הזו היא מוגשת צלויה ומתקתקה עם תיבול אקזוטי. מטבח ישראלי במיטבו!

הרכיבים:

כחצי ק"ג דלעת טריה, קלופה ופרוסה לפלחים בעובי 1 ס"מ
3 כפות סילאן
1 כף סוכר חום דמררה
2 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות חומץ בלסמי
זרעי כוסברה כתושים קלות
3 תרמילי הל כתושים מעט (לא חובה)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
גבעולי טימין (קורנית)
מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פלחי הדלעת בתבנית אפיה ומפזרים מעל מלח גס.
  2. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים באופן אחיד על הדלעת.
  3. מניחים על הכל את גבעולי הטימין ומניחים למנוחה כמחצית השעה לספיגת טעמים.
  4. אופים בתוכנית גריל בחום גבוה (200 מעלות) כעשרים דקות או עד שהדלעת מתרככת.