איתהאל פרלמוטר, קונדיטורית

ita@etael.co.il

054-3333231

 

מתכון החודש

חזרה למתכוני החודש

חודש תמוז: קראמבל אפרסקים

קינוח אמריקאי בגרסא ישראלית. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל איכותית.

החומרים (לכ-8 מנות):

10 אפרסקים (צהוב ולבן) חתוכים לקוביות גדולות
50 גר' חמאה
½ כוס סוכר דמררה
1 כף מיץ לימון
8 צלוחיות אישיות חסינות אש

לקראמבל:

100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גר' סוכר דמררה
100גר' קמח
5 גר' אבקת אפייה
10 גר' אבקת שקדים
200 גר' אגוזי לוז, קליפורניה ופקאן קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
  2. מפוררים באצבעות חמאה רכה, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים ואגוזים לפירורים גסים.
  3. במחבת מחממים חמאה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מקפיצים את קוביות האפרסקים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ-2 דקות. מכניסים את האפרסקים לקעריות ומפזרים מלמעלה פירורי בצק. אופים 10 דקות, עד הזהבה קלה.