איתהאל פרלמוטר, קונדיטורית

ita@etael.co.il

054-3333231

 

מתכון החודש

חזרה למתכוני החודש

אביב/קיץ: עלי גפן ממולאים בגבינות עיזים

עכשיו זו העונה לקטוף עלי גפן צעירים, לפני שהם גדלים מאוד, מתקשים ומאבדים את מרקמם העדין.
מביני עניין מספרים שעלי השרדונה מתאימים יותר מכל זן גפן אחר לכך, אבל אנחנו לא נקפיד גם אם תקטפו (ברשות כמובן!) את העלים בכרם של ענבי קברנה סוביניון.
'העצלנים' ירכשו עלי גפן משומרים.

המצרכים (לכ- 24 עלים):
24 עלי גפן צעירים וגדולים
200 גרם גבינת פטה עיזים
200 גרם גבינת שמנת עיזים/ ריקוטה
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עירית קצוצה
4 כפות צנוברים או אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים קלות
שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב ואת העלים וחולטים כשלוש דקות במים רותחים עם מלח. מוציאים ומסננים. אם משתמשים בעלים משומרים, יש לשטוף את העלים ולייבש.
  2. מפוררים את גבינת הפטה בקערה, מוסיפים את גבינת השמנת יחד עם יתר חומרי המילוי ומערבבים.
  3. מניחים במרכז כל עלה מעט מתערובת הגבינות. מקפלים תחילה מבסיס העלה לאמצע, אח"כ, מהצדדים ומגלגלים. מגישים עם מעט שמן זית עדין כתיבול.