איתהאל פרלמוטר, קונדיטורית

ita@etael.co.il

054-3333231

 

מתכון החודש

חודש תשרי: מאפה עלים צרפתי, גבינת ריקוטה, פירות שבעת המינים וסילאן

כל כך צרפתי וכל כך ישראלי. נצלו את העונה הקצרה אך המופלאה של התאנים הטריות. המצרכים (לכ-4 מנות): 4 ריבועי בצק עלים איכותי בגודל של 5X 5 250 גרם גבינת ריקוטה 250 מ"ל שמנת ...

קיראו עוד

חודש תשרי: קינוח שוקולד-שקד קפוא עם גנאש שוקולד

קינוח אלגנטי ויפהפה שתמיד טוב לשמור במקפיא לעת הצורך. לארוחת חג בשרית ניתן להשתמש במחמאה ובשמנת פרווה. המצרכים (לארבע מנות אישיות): 100 גרם שוקולד מריר איכותי 50 גרם חמאה 2 ...

קיראו עוד

חודש אלול: דלעת צלויה בסילאן וחומץ בלסמי

הדלעת, הלא היא ה'קרע' בסדר הסימנים של ליל ראש השנה, לא תמיד זוכה לחשיפה ראויה בימי החול. בגרסת החג הזו היא מוגשת צלויה ומתקתקה עם תיבול אקזוטי. מטבח ישראלי במיטבו! ...

קיראו עוד

חודש תמוז: קראמבל אפרסקים

קינוח אמריקאי בגרסא ישראלית. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל איכותית. החומרים (לכ-8 מנות): 10 אפרסקים (צהוב ולבן) חתוכים לקוביות גדולות 50 גר' חמאה ½ כוס סוכר דמררה 1 ...

קיראו עוד

אביב/קיץ: עלי גפן ממולאים בגבינות עיזים

עכשיו זו העונה לקטוף עלי גפן צעירים, לפני שהם גדלים מאוד, מתקשים ומאבדים את מרקמם העדין. מביני עניין מספרים שעלי השרדונה מתאימים יותר מכל זן גפן אחר לכך, אבל אנחנו לא נקפיד גם אם תקטפו (ברשות ...

קיראו עוד

חודש ניסן: פבלובה במילוי קרם וניל, תותי שדה ופסיפלורה

רקדנית הבלט אנה פבלובה לא שיערה שהופעתה בניו זילנד תונצח ע"י קינוח כל כך פופולרי. המרנג בפבלובה צריך להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים, והפירות החמצמצים מאזנים את מתיקות הקצפת. חגיגה של צבעים ...

קיראו עוד

חודש חשוון: מרק דלעות בנגיעות אסייתיות

המצרכים (לכ-8 מנות): 1 ק"ג דלעת מסוגים שונים קלופים וחתוכים לקוביות . 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות שמן קנולה לטיגון 1/2 מנגו גדול חתוך לקוביות 1 כפית ...

קיראו עוד

חודש תשרי: קינוח תפוחים בחמאה ועוגיות סבלֶה

המצרכים (לכ-4 מנות): 6 תפוחי גרני-סמיט (הירוקים) גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בנות כ-1 ס"מ 100 גרם דבש 50 גרם חמאה 1 מקל וניל רצועות דקיקות מקליפת לימון אחד (החלק הצהוב ...

קיראו עוד